Prop de 320 comissions se sumen al repte de Ecovidrio de reciclar més de 140 tones de vidre durant estes Falles

  • Esta nova edició de “La Reciclà” compta amb un increment del nombre de Falles participants així com de tones a reciclar, passant de les 100 tones en 2018 a 140 enguany.
  • Esta iniciativa, impulsada per Ecovidrio, en col•laboració amb la Generalitat Valenciana, els ajuntaments de València, Burjassot i Mislata i la Junta Central Fallera, té com a finalitat promoure el reciclatge de vidre entre les comissions falleres.
  • Ecovidrio premiarà, amb dos grans premis, a les comissions que més vidre reciclen i a les quals més promocionen, comuniquen i s’involucren amb la campanya.
  • En 2018, el reciclaje de vidrio durante las Fallas se incrementó un 24% respecto a 2017.

Valencia, 23 de febrer de 2019.- Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar el reciclatge de tots els residus d’envasos de vidre a Espanya, torna a reptar a les comissions falleres a reciclar envasos de vidre durant estes Falles. La campanya, que l’any passat va resultar tot un èxit, tant de participació com per la quantitat de vidre recollit, serà de nou protagonista durant estes festes. 

En esta edició s’ha incrementat el nombre de falles participants, passant de 312 de l’any passat a prop de 320 en 2019. D’igual manera, el repte de Ecovidrio també és més ambiciós, volent aconseguir les 140 tones de reciclatge de vidre front de les 100 del passat any. En 2018, el reciclatge de vidre durant les Falles es va incrementar un 24% respecte a 2017. 

Posada en marxa en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, els ajuntaments de València, Burjassot i Mislata i la Junta Central Fallera, esta iniciativa persegueix un objectiu comú: sensibilitzar i mobilitzar a professionals hostalers, col·lectiu faller i ciutadans en general per a reciclar envasos de vidre i contribuir a unes Falles més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient. Per això, és fonamental la col·laboració d’ajuntaments com els de Mislata i Burjassot que, un any més, s’uneixen a les falles de la capital ampliant el reciclatge d’envasos de vidre a les comissions d’altres demarcacions. 

El Palau de l’Exposició ha acollit, este matí, la presentació de la Reciclà en un acte al qual ha acudit la Fallera Major de València, Marina Civera i la seua Cort d’Honor, a més de José Vicente Miró, subdirector general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental; Josep Bort, diputat de l’àrea de Medi Ambient; Antonio Arenas, regidor de Festes de l’Ajuntament de Mislata i Roberto Fuentes, gerent de zona de Ecovidrio. 

Les comissions falleres participants en la campanya han rebut, este matí, la banderola commemorativa de Ecovidrio com a reconeixement per la seua implicació en esta iniciativa que, enguany, compta amb algunes novetats. 

En este sentit, a més de premiar amb una paella gegant a la falla que aconseguisca superar els 400 kg de vidre reciclat en el contenidor especial situat al costat del seu casal, Ecovidrio ha posat en marxa un concurs de sistema de punts on es puntuaran diversos aspectes, com compartir en xarxes socials de la comissió les fotos i vídeos de la campanya, produir una escena en el monument faller que evidencie la conscienciació amb el reciclatge, pujar una foto amb l’anunci de Ecovidrio publicat en el llibret de la Falla i compartir per whatsapp la campanya, pujant fotos i vídeos. 

Amb l’objectiu de maximitzar el missatge del reciclatge i el seu abast, ‘La Reciclà’ compta amb la col·laboració, un any més, d’Eugeni Alemany així com Rocío Gil, Fallera Major de València de 2018.

Comments are closed.