Un any més llancem el repte a tots els fallers i falleres amb un clar objectiu: reciclar més que l’any passat. T’unixes?

#LaReciclà és una competició entre les comissions falleres on es repta cadascuna a reciclar en el contenidor verd, un contenidor que, a més, personalitzarem per a cada falla que s’unisca. Este any volem que les comissions superen el seu propi rècord sobrepassant els 400 kg d’envasos de vidre en el contenidor.

PARTICIPA, RECICLA VIDRE I GUANYA

Unix-te a #LaReciclà i demostra que la teua falla és la més sostenible.

• Deposita en els contenidors de la teua comissió la major quantitat de botelles i envasos de vidre durant estes Falles.

• Al finalitzar la festa, es pesarà el total de residus de vidre.

• Les comissions que arriben a l’objectiu de reciclar 400 kg de vidre entraran en el sorteig d’un premi que enguany tries tu. Podreu escollir entre tres opcions: el pagament de la banda de música, del sopar de la Plantà o d’una mascletà per a les Falles de 2025 (per un valor màxim de 3.000 €).

Ompli i envia el conveni d’adhesió, que pots descarregar-te de la pàgina web, a info@larecicla.es, i fes de les Falles una festa més sostenible.

Atenció, comissions infantils! Reciclar en Falles mai havia sigut tan divertit.

Els #PequeñosGestosFalleros tenen la seua recompensa. I esta vegada són 500 €! Volem premiar els més menuts. Hi podeu participar totes les comissions infantils falleres de València seguint estos passos: 1. Aconseguiu botelles de vidre per a reciclar i reutilitzar. 2. Decoreu-les i creeu una peça molt original i creativa. Temàtica lliure! 3. Pugeu un vídeo o foto de la vostra peça a Instagram, amb el hashtag:

#PequeñosGestosFalleros

Teniu des de l’1 de març fins al 19 de març per a sorprendre’ns amb les vostres botelles decorades. Vos animeu a participar-hi?

Juan Picazo López "Algarrobo"

Juan fa 22 anys que inaugura la Mascletà. Durant gairebé tres dècades ha protagonitzat un gest crucial, però sovint passatger per als espectadors: el moment en què es posa el seu emblemàtic casc verd, amb el qual marca l’inici oficial de la Mascletà i dona pas a les Falleres Majors.

Este gest no sols garantix que la Mascletà comence puntualment, sinó que assegura també l’aprovat en seguretat per part dels bombers, els pirotècnics, la Policia Local i Creu Roja, ja que així es garantix un espectacle pirotècnic segur i espectacular.

Un gest xicotet, però de gran importància en un dels moments culminants de les Falles: la Mascletà. Tu també hi pots contribuir amb un xicotet gest per a fer les nostres festes més sostenibles. Recicla vidre!

Mar Chordá Llácer

Mar fa 17 anys que vestix la Geperudeta en l’Ofrena. Junt amb un selecte grup de persones, s’encarrega de vestir la Verge durant els dies de l’Ofrena. Esta faena ve impulsada per la devoció a la Verge i una tradició transmesa de generació en generació, que fan que el gran esforç necessari per a esta important funció es duga a terme amb dedicació i passió.

Tant Mar com els seus companys i companyes esperen tot l’any estes intenses hores, en què la major satisfacció és vore la seua estimada Geperudeta adornada amb el mantell de flors que milers de falleres i fallers han oferit en un dels actes més especials i emotius de les nostres festes.

Mar llança, atrapa i col·loca les flors amb l’objectiu que tota la ciutat disfrute de la veneració de la Verge. Tu, igual que els vestidors de la Verge, pots fer un xicotet però significatiu gest portant el vidre generat durant estes festes al contenidor verd. Fes que les teues festes siguen més sostenibles! Recicla vidre!

Rafa Martí Monforte

Rafa fa 18 anys que dona veu a l’Exaltació de les Falleres Majors de València. L’Exaltació és un dels actes més importants de les Falles, encara que no se celebre durant les setmanes principals de la festa. Durant gairebé dues dècades, Rafa ha sigut l’encarregat de donar veu a les Falleres Majors.

La seua veu representa les Falles, i no hi ha amant d’estes festes que no haja escoltat el seu famós discurs d’exaltació.

El gest de Rafa és anònim i es fa entre bastidors, però cada any es du a terme amb la passió que sols un autèntic faller podria oferir a un acte tan significatiu. Igual que el seu, el teu gest també pot ser anònim, però no per això menys important. És l’hora de demostrar que les nostres festes són responsables i sostenibles. Marca la diferència estes festes! Recicla vidre en les Falles!

ACACIAS – PICAYO

ACTOR MORA – AVENIDA CONSTITUCION Y GRUPO

ALAMEDA-AVD DE FRANCIA “LES ARTS”

ALFARA DEL PATRIARCA-PERIODISTA GIL SUMBIELA

ALQUERIES DE BELLVER-GARBÍ

ANDRÉS PILES IVARS- SALVADOR TUSET

ÁNGEL VILLENA – PINTOR SABATER

ANTIGUA SENDA SENENT- PASEO ALAMEDA (“EL PALAU”)

ANTONIO MOLLE-GREGORIO GEA

ARAS DE ALPUENTE-CASTELL DE POP

ARCHIDUQUE CARLOS – CHIVA

ARCHIDUQUE CARLOS – MÚSICO GOMIS

HERNÁNDEZ LÁZARO – VALL DE LA BALLESTERA (EL POUET DE CAMPANAR)

INDUSTRIA – SANTOS JUSTO Y PASTOR

INGENIERO JOSÉ SIRERA – PIO IX

INGENIERO VICENTE PICHÓ – AVENIDA VALLADOLID

ISAAC PERAL-MÉNDEZ NÚÑEZ

ISLAS CANARIAS TRAFALGAR

JACINTO LABAILA – MANUEL SIMÓ

JERÓNIMA GALÉS

JESÚS MORANTE BORRÀS – CAMINOT (“LA PUNTA”)

JOAQUÍN COSTA – CONDE ALTEA

JOAQUIN COSTA-BURRIANA

JOAQUÍN NAVARRO-CARRÍCOLA

QUART EXTRAMUROS-VELÀZQUEZ

QUART PALOMAR

QUART-TURIA

RAMIRO DE MAEZTU- HUMANISTA FURIÓ

RAMIRO DE MAEZTU-LOS LEONES

RAMÓN DE ROCAFULL-CONDE ALACUAS

REINA – VICENTE GUILLOT

REPÚBLICA ARGENTINA

RÍO TAJO-CAVITE

RIPALDA SOGUEROS

RODRIGUEZ DE CEPEDA- LORENZO PALMIREÑO

ROSARIO – PLAZA CALABUIG

Ecovidrio repta un any més a les comissions falleres en La Reciclà 2024 i ret homenatge als xicotets gestos que fan grans les Falles

La Reciclà 2024 arriba amb importants novetats per a motivar a les comissions a superar els 134.171 quilos reciclats durant el passat exercici faller. L’entitat ha destacat la labor de 3 figures importants dins de les festes: Juan Picazo “Algarrobo”, Rafa Martí i Mar Chordá. L’ampliació del període perquè les comissions puguen reciclar en els seus contenidors designats, la possibilitat
Read more

Ecovidrio convida els valencians a reciclar amb esperit faller

A través de la campanya “Recicla vidre amb esperit faller i cuida’t”, Ecovidrio pretén animar la societat valenciana a continuar reciclant vidre durant estos dies tan difícils per als fallers en els quals no se celebraran les Falles. Del 15 al 21 de març, un total de 6 contenidors verds, situats en punts emblemàtics de la ciutat, comptaran amb un
Read more

Consuelo Llobell llueix ja el primer adreç de vidre reciclat fet per Ecovidrio

La Fallera Major de València ha estrenat aquesta joia única en l’acte de presentació de la Reciclà 2020 que ha tingut lloc aquest matí L’adreç ha sigut fabricat per Art Antic i Sara Sorribes amb trossos de vidre reciclat recollit durant les passades Falles València, 7 de març de 2020.- Com en tots els actes als quals acudeix, els ulls
Read more

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada del tractament del reciclatge dels residus de envasos de vidre a tota España.

S’encarrega de gestionar la recollida selectiva d’envasos de vidre, mitjançant la instal·lació de contenidors verds per facilitar la col·laboració ciutadana i garantir el reciclatge.

logo ajuntament mislata
logo generalitat valenciana
logo ecovidrio