Un any més llancem el repte a tots els fallers i falleres amb un clar objectiu: aconseguir reciclar més que l’any passat.

T’unixes?

#LaReciclà és una competició entre les comissions falleres on es repta cadascuna d’elles a reciclar en el contenidor verd, un contenidor que, a més, personalitzarem per a cada falla que s’unisca. Este any volem que les comissions superen el seu propi rècord sobrepassant els 400 kg d’envasos de vidre en el contenidor.

Unix-te a #LaReciclà i demostra que la teua falla és la més sostenible.

  1. Diposita en el contenidor de la teua comissió la major quantitat de botelles i envasos de vidre durant estes Falles.
  2. El total dels residus de vidre es pesarà quan acabe la festa.
  3. Les comissions que arriben a l’objectiu de reciclar 400 kg de vidre entraran en un sorteig d’una paella gegant.

Ompli i envia el Conveni d’Adhesió a info@larecicla.es i fes de les Falles una festa millor, una festa més sostenible.

Unix-te a #LaReciclà i demostra que la teua falla és la més sostenible.

Ompli i envia el Conveni d’Adhesió a info@larecicla.es i fes de les Falles una festa millor, una festa més sostenible.

Bases del concurs “Paella gegant”
Paella gegant per a 500 persones durant la nit de Sant Joan, per a fallers i veïns.

Laura Mengó, FMV 2023

Els somnis es complixen.

Laura té 25 anys, els mateixos que porta com a fallera en L’Antiga de Campanar. És infermera, i una campiona en tots els sentits. És nadadora d’elit en natació adaptada, esport on ha participat en competicions nacionals i internacionals, i en el qual ha conquistat dos títols de Campiona d’Espanya.
Li encanta jugar a pàdel i disfrutar amb el grup de playbacks de la seua comissió.
El dia de la telefonada de l’alcalde va protagonitzar un dels moments més graciosos quan, al sonar el telèfon, l’aparell li va caure de les mans, es va apagar i va saltar la bústia de veu.

Paula Nieto, FMIV 2023

La il·lusió feta fallera.

Paula és valenciana, però té ascendència manxega. El seu avi, Agustín Medina, veí d’Almansa, va contraure matrimoni amb una valenciana; d’ací li ve el vincle d’unió que té amb les dos ciutats.
Provinent d’una família d’àmplia tradició fallera, Paula té el càrrec de FMIV, que ja va ocupar la seua tia Belén Medina en 1990. A més de la passió per estes festes, també compartix el seu amor per la indumentària, i de fet ha lluït vestits de valenciana familiars amb més de 30 anys d’història.
Estudiant de 6é de primària, i fallera d’Azcàrraga-Ferran el Catòlic, Paula practica Fit Kid des dels 5 anys. A més, li agrada dibuixar i fer lettering.

María Donderis, FMIV 2015

La fallera políglota.

Durant el seu regnat, María podria haver dit l’emblemàtica frase “senyor pirotècnic, pot començar la mascletà” fins en 4 idiomes. I és que a la FMIV del 2015 li apassionen tant les llengües com les Falles.
Estudiant de segon curs de Turisme i Administració i Direcció d’Empreses, María somia ser, d’ací a uns anys, Fallera Major de la seua comissió, Quart Extramurs i Velázquez, a la qual pertany des que va nàixer.
Elegida FMV en el cinquanta aniversari de la seua comissió, María és una gran amant de les Falles, igual que tota la seua família, en la qual n’hi ha una gran tradició.

Lola Flor, FMV 2000

La FMV del canvi de segle.

Lola ha tingut la sort d’unir dos de les seues grans passions en la seua faena: la dansa i la comunicació. Llicenciada en Comunicació Audiovisual, treballa com a periodista en l’Institut Valencià de Cultura.
23 anys després de viure l’experiència més especial amb què somia tota fallera, Lola Flor tornarà a disfrutar de la seua passió més gran, les Falles, esta vegada de la mà dels seus fills, Lolita i Miguel, ja que en el centenari de la seuafalla, Mercat Colón: AC. Falla C. Salvatierra – C. Amorós, el seu xiquet i la seua xiqueta representaran la seua falla com a Fallera Major Infantil i President Infantil.

Rocío Gil, FMV 2018

Amb dos setmanes de vida va anar a la seua primera Ofrena.

Va nàixer un 2 de març, i eixes Falles ja va anar a l’Ofrena. A Rocío, la devoció per estes festes li ve de la seua àvia paterna.
Llicenciada en Dret, va descobrir el seu compromís social després de ser FMV, quan va decidir posar la seua professió al servei de la societat valenciana. Actualment és regidora de l’Ajuntament de València.
Fallera de la Plaça de la Mercè, Rocío va ser membre de la primera Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil de València del segle XXI. En 2001 va complir un somni. En 2018 el va culminar.

Lola Palmero, FMV 1967

Un nomenament a distància.

Estant estudiant en Londres amb 17 anys, Lola va rebre una visita molt especial, i alhora totalment inesperada. Fins allà es van desplaçar els seus pares, el president de JCF i un fotògraf per a comunicar-li que havia sigut escollida FMV del 1967.
Del seu regnat recorda anècdotes com el dia en què es va oblidar de posar-se la banda i, al comprovar que les manteletes i el vestit lluïen molt més, des de JCF es va estudiar la possibilitat de reduir, en el futur, la mida de la banda.
Lola, que ha sigut professora d’anglés des del 1986 fins al 2002, va deixar la docència per a ajudar el seu marit com a cirurgià ortopèdic. Amb ell ha format una família de 2 fills i 7 nets. Mencía, la seua neta més fallera, ja ha portat un dels seus vestits de FMV.

Els casalers, un gran suport per a la reciclà.

El dia 4 de març els explicarem totes les bondats i avantatges del reciclatge de vidre, perquè ells i elles són la peça clau per a aconseguir que el reciclatge de vidre en els casals siga més efectiu. Ho farem durant una xarrada en la seu de la Junta Cental Fallera i, a més, els repartirem “el kit de casaler”, un imant informatiu per a la nevera i farem entrega d’un miniiglú a tots els assistents.

Bases del concurso “Casalero”
Una placa personalizada con su nombre, el nombre de la falla.

ACACIAS – PICAYO

ACTOR MORA – AVENIDA CONSTITUCION Y GRUPO

ALAMEDA-AVD DE FRANCIA “LES ARTS”

ALFARA DEL PATRIARCA-PERIODISTA GIL SUMBIELA

ALQUERIES DE BELLVER-GARBÍ

ANDRÉS PILES IVARS- SALVADOR TUSET

ÁNGEL VILLENA – PINTOR SABATER

ANTIGUA SENDA SENENT- PASEO ALAMEDA (“EL PALAU”)

ANTONIO MOLLE-GREGORIO GEA

ARAS DE ALPUENTE-CASTELL DE POP

ARCHIDUQUE CARLOS – CHIVA

ARCHIDUQUE CARLOS – MÚSICO GOMIS

HERNÁNDEZ LÁZARO – VALL DE LA BALLESTERA (EL POUET DE CAMPANAR)

INDUSTRIA – SANTOS JUSTO Y PASTOR

INGENIERO JOSÉ SIRERA – PIO IX

INGENIERO VICENTE PICHÓ – AVENIDA VALLADOLID

ISAAC PERAL-MÉNDEZ NÚÑEZ

ISLAS CANARIAS TRAFALGAR

JACINTO LABAILA – MANUEL SIMÓ

JERÓNIMA GALÉS

JESÚS MORANTE BORRÀS – CAMINOT (“LA PUNTA”)

JOAQUÍN COSTA – CONDE ALTEA

JOAQUIN COSTA-BURRIANA

JOAQUÍN NAVARRO-CARRÍCOLA

QUART EXTRAMUROS-VELÀZQUEZ

QUART PALOMAR

QUART-TURIA

RAMIRO DE MAEZTU- HUMANISTA FURIÓ

RAMIRO DE MAEZTU-LOS LEONES

RAMÓN DE ROCAFULL-CONDE ALACUAS

REINA – VICENTE GUILLOT

REPÚBLICA ARGENTINA

RÍO TAJO-CAVITE

RIPALDA SOGUEROS

RODRIGUEZ DE CEPEDA- LORENZO PALMIREÑO

ROSARIO – PLAZA CALABUIG

Fomentant el reciclatge d’envasos de vidre en el període faller des de l’any 2013

Any 2013

En Falles no ens falles
Els envass de vidre al contenedor verd

20 informadors. 16 illes de reciclatge de vidre amb un total de 48 contenidors en punts estratègics de la ciutat. Es van repartir 70 minicontenidors en restaurants, casals i comissions falleres.

Any 2014

Vidre a Banda

El repte: reciclar 400 kg per comissió i arribar a les 40 tones en total. 100 comissions hi van participar, de las quals 59 van superar el repte. El resultat: 50 tones arreplegades.

Any 2015

Vidre a Banda

El repte: reciclar 400 kg per comissió i arribar a les 60 tones en total. 150 hi van participar, de les quals 70 van superar el repte. El resultat: 63 tones arreplegades.

Any 2016

Vidre a Banda

El repte: reciclar 400 kg per comissió i arribar a les 100 tones en total. 250 hi van participar, de les quals 129 van superar el repte. El resultat: 110 tones arreplegades.

Any 2017

Vidre a Banda

El repte: reciclar 400 kg per comissió i arribar a les 120 tones en total. 270 comissions hi van participar, de las quals 140 van superar el repte. El resultat: 120 tones arreplegades.

Any 2018

#LaReciclà

El repte: reciclar 400 kg per comissió i arribar a les 140 tones en total. Hi participen 315 comissions. El resultat: 148 tones arreplegades.

Any 2019

#LaReciclà

El repte: reciclar 400 kg per comissió i arribar a les 140 tones en total. Hi participen 315 comissions. El resultat: 143 tones arreplegades.

Ecovidrio repta un any més a les comissions falleres en La Reciclà 2024 i ret homenatge als xicotets gestos que fan grans les Falles

La Reciclà 2024 arriba amb importants novetats per a motivar a les comissions a superar els 134.171 quilos reciclats durant el passat exercici faller.L'entitat ha destacat la labor de 3 figures importants dins de les festes: Juan Picazo “Algarrobo”, Rafa Martí i Mar Chordá.L'ampliació del període perquè les comissions puguen reciclar en els seus contenidors designats, la possibilitat d'utilitzar més
Read more

Ecovidrio convida els valencians a reciclar amb esperit faller

A través de la campanya “Recicla vidre amb esperit faller i cuida’t”, Ecovidrio pretén animar la societat valenciana a continuar reciclant vidre durant estos dies tan difícils per als fallers en els quals no se celebraran les Falles. Del 15 al 21 de març, un total de 6 contenidors verds, situats en punts emblemàtics de la ciutat, comptaran amb un
Read more

Consuelo Llobell llueix ja el primer adreç de vidre reciclat fet per Ecovidrio

La Fallera Major de València ha estrenat aquesta joia única en l'acte de presentació de la Reciclà 2020 que ha tingut lloc aquest matí L'adreç ha sigut fabricat per Art Antic i Sara Sorribes amb trossos de vidre reciclat recollit durant les passades Falles València, 7 de març de 2020.- Com en tots els actes als quals acudeix, els ulls
Read more

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada del tractament del reciclatge dels residus de envasos de vidre a tota España.

S’encarrega de gestionar la recollida selectiva d’envasos de vidre, mitjançant la instal·lació de contenidors verds per facilitar la col·laboració ciutadana i garantir el reciclatge.

logo ajuntament mislata
logo generalitat valenciana
logo ecovidrio