Ecovidrio premia a les comissions més compromeses amb el reciclatge d’envasos de vidre durant les Falles 2019

  • La comissió fallera Pintor Goya-Brasil es converteix en la guanyadora de la Reciclà 2019 després de superar els 400 kg de vidre recollit durant les passades Falles.
  • En l’acte de lliurament de premis també s’han atorgat les Perles del Túria a les 10 falles que més han promocionat el reciclatge d’envasos de vidre.

València, 14 de diciembre de 2019.-

Superar els 400 kg d’envasos de vidre recollits durant les Falles 2019 i promoure el reciclatge entre els membres de la falla són els requisits que han superat les comissions falleres que, aquest matí, han sigut premiades en l’acte de lliurament de premis de Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya.

Amb aquest esdeveniment es posa el punt i final a una nova edició de la Reciclà, una iniciativa posada en marxa per Ecovidrio en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, els Ajuntaments de València, Mislata i Burjassot i la Junta Central Fallera, i que té com a finalitat involucrar al col·lectiu faller, i a la societat valenciana en general, en el reciclatge d’envasos de vidre.

El Conservatori Municipal de Música “José Iturbi” ha sigut l’escenari triat per a celebrar aquesta festa del reciclatge on la gran triomfadora ha sigut la falla Pintor Goya-Brasil, que s’ha convertit en la guanyadora de la Reciclà 2019. Com a premi per la seua implicació en el reciclatge d’envasos de vidre, els membres de la falla Pinte Goya-Brasil gaudiran d’una paella gegant prevista per a la setmana prèvia a les Falles. Totes les comissions que van reciclar més de 400 kg d’envasos de vidre durant les passades Falles van participar en el sorteig d’aquesta paella gegant.

Al costat d’aquest premi, s’han entregat també les Perles del Túria a les 10 comissions de la ciutat que més han promocionat el reciclatge. Aquesta valoració s’ha realitzat a través d’un sistema de punts en el qual s’han tingut en compte aspectes com la publicació de la imatge de campanya en el llibret, la representació d’una escena de reciclatge en el monument faller o la difusió de les accions relacionades amb La Reciclà a través de les xarxes socials de les comissions.

Les Falles que han rebut les Perles del Túria són:

– Falla Ángel Villena-Pintor Sabater

– Falla  Fray J. Rodríguez-Pintor Cortina

– Falla Plaza de Jesús

– Falla Carrera Malilla-Isla Cabrera

– Falla Alquerías de Bellver-Garbi

– Falla Poeta Asins-Alegret-Puzol “Els Jovenils”

– Falla Benicadell-San Roque

– Falla San Juan Bosco-Duque de Mandas

– Falla Paseo Alameda-Avda. de Francia

– Falla Félix Pizcueta-Cirilo Amorós

L’acte de lliurament de premis ha comptat amb la presència de la Fallera Major de València, Consuelo Llobel, i la seua Cort d’Honor, a més del director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer; el regidor de Gestió Sostenible de Residus Urbans i Neteja de l’Espai Públic, Sergi Campillo; el president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, la Tinenta Alcalde de l’àrea de Desenvolupament Econòmic, Pilar Bernabé i el gerent de zona de Ecovidrio, Roberto Fuentes.

Una vegada més, fallers i ciutadans han demostrat el seu compromís amb aquesta important labor social gràcies a la qual es van aconseguir recollir, aquestes passades falles, més de 143.650 kg de vidre entre totes les comissions falleres que van participar en La Reciclà.

Comments are closed.