Ecovidrio convida els valencians a reciclar amb esperit faller

  • A través de la campanya “Recicla vidre amb esperit faller i cuida’t”, Ecovidrio pretén animar la societat valenciana a continuar reciclant vidre durant estos dies tan difícils per als fallers en els quals no se celebraran les Falles.
  • Del 15 al 21 de març, un total de 6 contenidors verds, situats en punts emblemàtics de la ciutat, comptaran amb un monument realitzat per diferents artistes fallers.

València, 15 de març de 2021.– Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de València, ha posat en marxa la campanya “Recicla vidre amb esperit faller i cuida’t”, una iniciativa que pretén animar el col·lectiu faller i la societat valenciana en general a continuar reciclant els envasos de vidre durant estos dies tan difícils en els quals no se celebraran les Falles per motiu de la COVID-19.

Del 15 al 21 de març, i rendint també un homenatge al gremi d’artistes fallers, un total de 6 contenidors verds, situats en punts emblemàtics de la ciutat, comptaran amb un monument realitzat pels artistes fallers Paco Torres, Tedi Chichanova, Víctor Hugo, Juanjo Salom, Ausiàs Estrugo i Reyes Pe. En concret, els contenidors temàtics estaran situats: al carrer de Xàtiva (enfront de l’estació del Nord), al passeig de l’Albereda (a l’altura de Vicente Beltrán), al passeig de l’Albereda (enfront del Palau de la Música), a l’avinguda Serradora (enfront de l’estació del Cabanyal), al pont de Montolivet i a l’avinguda de l’Alcalde Gisbert Rico amb l’avinguda del Professor López Piñero (enfront del Palau de les Arts Reina Sofia).

D’esta manera, encara que enguany tampoc es puga disfrutar d’una de les festes més emblemàtiques d’Espanya, Ecovidrio vol aconseguir que els valencians senten a prop la màgia de les Falles amb la presència de diferents monuments que, en circumstàncies normals, omplirien ja la ciutat.

Juntament amb esta acció, Ecovidrio envinilarà, a més, tots els contenidors verds de les diferents comissions falleres que participen cada any en la Reciclà amb missatges d’alé que apel·len el sentiment faller. I és que, encara que els casals romanguen tancats i no hi haja activitat, el reciclatge de vidre no pot parar, ja que és una responsabilitat que el col·lectiu faller té molt assumida i que demostra, any rere any, amb la seua implicació en la campanya de recollida d’envasos de vidre la Reciclà que Ecovidrio realitza durant les Falles des de fa més de 5 anys.

La presentació de “Recicla vidre amb esperit faller i cuida’t” ha tingut lloc este dilluns, 15 de març, i ha comptat amb la presència del director general de Qualitat i Educació Ambiental de la Generalitat Valenciana, Joan Piquer; el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo; la Fallera Major de València, Consuelo Llobell, els artistes fallers Tedi Chicanova, Paco Torres i Ausiàs Estrugo i el gerent de Màrqueting d’Ecovidrio, José Luis Magro.

Durant la seua intervenció, Piquer ha manifestat que “volem posar en valor l’esforç dels veïns i veïnes de la Comunitat Valenciana per mantindre les elevades quotes de reciclatge de vidre en la Comunitat Valenciana el 2020, malgrat l’any de pandèmia. I traslladar que continuarem treballant al costat de tots els agents implicats en la millora d’esta recollida separada”. Així mateix, ha indicat que “el vidre és un material 100 % reciclable i que, per tant, es tracta d’un flux de residus on si pot ser, cal continuar incrementant els esforços normatius i de tota índole per a l’increment de les quantitats recollides i reciclades”.

El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha assenyalat que esta acció “ajuda a recordar que les Falles tornaran, que tornarem a disfrutar d’una de les millors festes del món i que, a més, ho farem amb més sensibilitat mediambiental i fomentant el reciclatge”. En este sentit, ha agraït a Ecovidrio “la seua sensibilitat cap al món faller, cap a la nostra ciutat. En estes dates, encara que no hi haja Falles a l’estil que les coneixem i que no hi haja gent al carrer, continua sent important reciclar el vidre a la nostra ciutat”, ha destacat el vicealcalde.

Per a Consuelo Llobell, “malgrat ser un 15 de març atípic i molt estrany, este moment que travessa la festa és ideal per a posar en valor accions com esta: perquè les falleres i fallers que fem casal sabem com d’important és el reciclatge de tots els envasos de vidre que utilitzem al llarg de l’exercici faller”.

Finalment, el representant d’Ecovidrio, José Luis Magro, ha indicat que “tot i l’escenari atípic que estem vivint a causa d’esta pandèmia, des d’Ecovidrio volem mostrar que l’esperit faller roman viu i que continuem donant suport un any més a la festa més emblemàtica de la ciutat de València i una de les més populars d’Espanya al mateix temps que animem tots els ciutadans a continuar reciclant de manera responsable els envasos de vidre en el contenidor verd”.

Comments are closed.