Consuelo Llobell llueix ja el primer adreç de vidre reciclat fet per Ecovidrio

  • La Fallera Major de València ha estrenat aquesta joia única en l’acte de presentació de la Reciclà 2020 que ha tingut lloc aquest matí
  • L’adreç ha sigut fabricat per Art Antic i Sara Sorribes amb trossos de vidre reciclat recollit durant les passades Falles

València, 7 de març de 2020.- Com en tots els actes als quals acudeix, els ulls del món faller han estat llocs en la Fallera Major de València, encara que hui, sens dubte, per un motiu molt especial. I és que Consuelo Llobell ha estrenat, en l’acte de presentació de la Reciclà 2020, el primer adreç de vidre reciclat fet per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya.

Aquesta peça única, fabricada amb el vidre reciclat procedent dels envasos de vidre que els valencians van depositar en els contenidors verds durant les passades Falles, posa en valor la utilitat que se li pot donar a aquests residus la vida dels quals no acaba en els contenidors verds. Tal com s’ha demostrat amb la creació d’aquesta joia exclusiva, el vidre reciclat pot tindre moltes vides ja que es recicla de manera infinita.

L’orfebre de Art Antic, José Alabadí i l’artesana de vidre, Sara Sorribes, han sigut els encarregats de crear aquest primer adreç de vidre reciclat de la història de les Falles, un adreç que llueix ja la Fallera Major de València, Consuelo Llobell.

Es tracta d’un adreç en plata de llei, xapat en or, un model clàssic de neula en color verd maragda i amb perles naturals de diferents grandàries. El conjunt està compost per 7 peces: joia, pendents, pinchos, forquetes, agulla de mantilla, penjoll amb cinta per a coll i manilla.
L’acte de presentació de la Reciclà 2020, celebrat en el Palau de l’Exposició, ha comptat amb la presència de la Fallera Major de València, Consuelo Llobell i la seua Cort d’Honor; el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer; el vicealcalde i regidor d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo; el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana; el regidor de Falles de l’Ajuntament de Mislata, Teo Núñez; el responsable de màrqueting de Ecovidrio, José Luis Magro i els artesans José Alabadí, de Art Antic i Sara Sorribes, de Vidre Sorribes.

Aquest esdeveniment ha servit per a donar el tret d’eixida a la campanya posada en marxa, fa 7 anys, per Ecovidrio al costat de la Generalitat Valenciana, els Ajuntaments de València, Burjassot i Mislata i Junta Central Fallera.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure, un any més, el reciclatge de vidre entre les comissions falleres durant els dies grans de les festes. Aquelles falles que superen els
400 kg, entre el 6 i el 19 de març, entraran en el sorteig d’una paella gegant per a 500 persones, com la que gaudiran dissabte que ve, 14 de març, els fallers de Goya-Brasil després de proclamar-se guanyadors de la Reciclà 2019.

Un altre dels al·licients de la campanya són els premis la Perla del Túria, un reconeixement a la comissió que més promocione el reciclatge de vidre a través de les seues xarxes socials.
Una edició més, Ecovidrio afronta el major repte del reciclatge de vidre de la ciutat de la mà de les Falles amb la participació, enguany, de 330 comissions falleres.

L’entitat és conscient de l’important paper que exerceix aquest col·lectiu, que l’any passat va aconseguir reciclar més de 143 tones de vidre en les Falles 2019.

Comments are closed.